Skip to main content
Egyéb kategória

Online iránytű a képzés-fejlesztés útvesztőjében

By 2022. szeptemberNo Comments

Online iránytű a képzés-fejlesztés útvesztőjében

4 perc olvasás
2022.09.13.

Kell egy fórum, ahol a szakértők megismerhetik a piaci kihívások által életre hívott megoldásokat!

 

 

Ez motiválta a HR Business Navigator online rendezvénysorozatának létrehozását, ahol megtudhatod, mit gondolnak napjainkban a HR-szolgáltatók és a gyakorló HR szakemberek, és beszélgethetsz is olyanokkal, akik hozzád hasonló kihívásokkal küzdenek.

Szeptember 21-én, szerdán 9-12 óra között a HR Fest csapata egy olyan online szakmai fórummal vár, ahol körüljárjuk, mit érez fontosnak a piac a képzés-fejlesztés területén, sőt egy nagyon aktuális felütéssel kezdődik az esemény: távol-keleti munkavállalók foglalkoztatásáról osztják meg tapasztalataikat HR-vezetők! 

Ezt 4+1 kiemelkedő hazai HR-szolgáltató pitche követi L&D területről, végül a Tippek&Trükkök szekciókban az OTP, a Grundfos és a Philip Morris vezető beosztású HR-szakemberei várnak titeket egy közös gondolkodásra arról, hogy vajon a microlearning, az 1-2 napos elvonulások válnak-e be jobban, vagy épp milyen megoldások érhetőek el akár “0 forintért”, ha nem tréningben gondolkodunk?

Szánd rá a délelőttöt, hogy egy igazán tartalmas program részese lehess, olyan szereplőkkel, akik a hazai piac széles spektrumát képviselik!

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit itt tudsz megtenni.

 

Hogyan fog felépülni a program? Íme a megoldások, amiket szuper hatékonyan megismerhetsz: 

 

Harmadik országbeliek foglalkoztatása különkiadás:

Toborzás határok nélkül a WHC-val (09:10-10:05)

Elsőként Csonka Veronika, a WHC nemzetközi toborzási vezetője nyitja a programot.

Két beszélgetést is meghallgathatsz a harmadik országbeli munkavállalókról:

Elsőként Kiss-Simon Anna (HR Igazgató, Continental Automotive Magyaroszág Kft.) és Böhm Anita (Assistant HR Manager, Sews-CE Kft.) a fülöp-szigeteki munkavállalók alkalmazásának általános, gyakorlati tapasztalatait vitatják meg a toborzástól a kiválasztásig. A relokáció folyamatának elemei és a hazai munkavállalók érzékenyítésének kérdése is fókuszba kerül.

Majd Csizmazia Balázs (HR vezető, ZIEHL-ABEGG Kft.) és Pausch Szilvia (HR&EHS Manager,SMR Automotive Mirror Technology Hungary) beszélget a mongol munkavállalók sajátosságairól, a nyelvi és kulturális különbségekről, miközben bepillantást kapunk a toborzási folyamat működésébe is.

Ezt követi a Learning & Development pitchek sora:

  1. Nyiss a jövőre! Nyelvi képzés mint a munkáltatói márkaépítés eszköze – Budapesti Goethe Intézet (10:10-10:25)

Nyelvtudás nélkül a munka világa épp úgy elképzelhetetlen, mint ahogy Excel-táblák, lemaradt e-mail csatolmányok és vég nélküli meetingek nélkül sem telhet el munkanap. Hajlamosak vagyunk ezért a nyelvtudásra egyszerű munkaeszközként tekinteni, szinte annyira magától értetődő mint az, hogy valakinek van jogosítványa. Nem is csoda, hiszen mindkettő óriási szabadságot ad. Ugyanis hamarabb célba ér, akinek nem kell azzal foglalkozni, hogy hol van éppen vágányzár vagy melyik járatot törölték. Aki tud vezetni, saját kezébe veheti a döntést, és új tájakat fedezhet fel. Tudni kell viszont tájékozódni, és bizony néha nem árt átismételni a jobbkéz-szabályt. A nyelvtudás ugyanígy több mint egy papír: Új lehetőségeket nyit, de ki is lehet jönni a gyakorlatban, vagy könnyű behajtani egy zsákutcába, és felülni egy komolytalan ajánlatnak.

Az előadás arra ugyan nem ad választ, hogyan cseréljük le a nyári gumit, de arra viszont rávezet, hogy miért lehet a munkáltatói márkaépítés hatékony eszköze a vállalkozás igényeihez igazított és az egyéni érdeklődést is figyelembe vevő nyelvi tréning. Aki pedig inkább nem ül a volán mögé, hanem csak az anyósülésről nézi az utat, szintén kap útbaigazítást ahhoz, hogy hogyan fejlessze a nyelvtudását a Goethe Intézet ingyenes ajánlataival.

  1. Komplex képzésmenedzsment a HRmaster webes és mobil platformokon – Evolution Consulting Kft. (10:25-10:40)

A képzések adminisztrációja, jelentkezések kezelése, e-learning tananyagok elvégzése, vizsgázás –  mind olyan kihívások, melyek egyre nagyobb feladatot rónak a fizikai jelenlét és home office között ingázó munkavállalókat foglalkoztató cégek HR-esei számára. A fizikai dolgozók esetén a munkaállomások elérése jelenti a legnagyobb kérdőjelet.

Ezekre a problémákra testhezálló, felhasználóbarát és innovatív megoldást nyújt a HRmaster szoftver, ami webes platformon és mobilalkalmazásban egyaránt támogatja az önkiszolgáló működést, a kollégák bevonását.

  1. Mikrolearning: Nem sprint, hanem maraton! – Motivive (10:40-10:55)

Mi szükséges ahhoz, hogy a tanulásból élmény legyen a munkahelyen?

Le lehet fedni a teljes Learning&Development ciklust egy digitális megoldással?

Fókuszban a microlearning, és a hatékony tanulás kapcsolata. Bemutatjuk, hogy a Motivive rendszerében hogyan válik a tanulás élménnyé és miként tervezhetjük meg a hatékony tudásáramlást a szervezeten belül.

  1. Azokkal tanulj meg berúgni, akikben megbízol avagy lépd át a határaidat biztonsággal – Valueteam (10:55-11:10)

“Azokkal tanulj meg berúgni,akikben megbízol!”” – avagy lépd át a határaidat biztonsággal.

A fejlődéshez egész biztosan a saját (addig ismert) határainkon kell átlépnünk, ez pedig meglehetősen kockázatos. Az előadásban szó lesz a ‘safe emergency’-ről, a kísérletezésről, a növekedési fájdalomról és arról, hogyan is teremthetjük meg azt az állapotot, amiben biztonsággal vállaljuk fejlődésünk kockázatát.

+1: Válságkezelés a művészet eszköztárával – ArtWork – tréning a múzeumban (11:10-11:25)

 

Milyen módszerekkel tudjuk kezelni az utóbbi időszak bizonytalanságait és a folyamatos változást, egyéni és szervezeti szinten?

Hogyan találjunk erőforrásokat az újabb kihívásokhoz?

Honnan merítsük az ötleteket és az erőt ahhoz, hogy kockázatot vállaljunk, és új megoldásokat keressünk?

Új perspektívával, a művészet tükrében keresünk válaszokat a fenti kérdésekre, és kaphatsz tanulási pontokat az előző korszakok tapasztalataiból. 

 

A pitchek után lehetőség van kérdezni a szolgáltatóktól, és az egész esemény alatt szabadon kitárgyalhatóak a látottak-hallottak, továbbá két session roomban folytatódik a szakmai diskurzus, ahol magasan kvalifikált HR-szakemberek várnak kötetlen beszélgetésre, egészen délig:

Balogh Bogdán (Fejlesztés és Tudásmenedzsment Osztályvezető, OTP Bank) és Czikkely Csilla (Team Lead, Global Learning Design Team, Grundfos) irányításával vitathatjuk meg, hogy az 1-2 napos elvonulás keretében megvalósított képzések a hatásosabbak, vagy az un. mikro learning? 

Morvai Cintia (Head Of People Analytics and Innovation, Magyar Telekom) és Laky Szilvia (Képzés-fejlesztési vezető, Coca-Cola HBC Magyarország) társaságában közel “0 forintos” L&D megoldások nyomába eredünk!

 

Most már te is láthatod, hogy egy igazán színes program vár rád 2022. szeptember 21-én. 

Csatlakozz facebookon és Regisztrálj most a HR Business Navigator online eseményére!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Leave a Reply

Share via
Copy link
Powered by Social Snap