Skip to main content
BérszámfejtésEgyéb kategória

A túlélés záloga: egy integrált HR-szoftver alkalmazása

By 2024. márciusNo Comments

A túlélés záloga: egy integrált HR-szoftver alkalmazása

5 perc elolvasni
2024.03.18.

Az elmúlt években a HR digitalizáció jelentős változásokat hozott az emberi erőforrások területén.
Egyre több szervezet fogadja el és alkalmazza az új, modern technológiákat alkalmazó digitális megoldásokat a folyamatok hatékonyabbá tételének érdekében. Az automatizációknak és a mesterséges intelligencia térnyerésének köszönhetően lehetővé vált a HR-szakemberek számára, hogy feladataikat gyorsabban és hosszadalmas adminisztráció nélkül végezzék, amely könnyebbséget jelenthet például a bérszámfejtés, toborzás vagy a teljesítményértékelés területén is.

A piacon ma már szinte minden HR-folyamatra találunk egy digitalizált megoldást, azonban érdemes elkerülni azt, hogy minden feladatunkat más-más eszköz segítségével végezzük. Míg egyes rendszerek egy adott funkcionalitásra specializálódnak, mint például a toborzás vagy a munkaidőnyilvántartás, addig mások arra törekednek, hogy az összes HR-folyamatot egyetlen platformon egyesítsék.

Ha komplex megoldásra vágyunk célszerűbb lehet egy integrált rendszer alkalmazása, amely lehetővé teszi, hogy a HR-folyamatok összehangolt kezelését egyetlen egy felületen végezzük.

Milyen előnyökkel szembesülhetünk, ha egy integrált HR-szoftver használata mellett döntünk?

Egyszerűség
Elegendő egyetlen egy platform alkalmazása az összes HR-folyamat kezeléséhez, amely így egyszerűsíti és átláthatóvá teszi a munkafolyamatokat a felhasználók számára.
Hatékonyság
Az automatizációknak köszönhetően az adatok és információk hatékonyan áramolhatnak a HR különböző területei között. Nincs szükség manuális adatrögzítésre, így csökkenthetjük az adminisztrációs terheinket, illetve a hibázás lehetőségét is.
Teljeskörűség
Az integrált HR-platformok általában széleskörű modularitással rendelkeznek, amely lehetővé teszi, hogy akár a toborzást, bérszámfejtést, munkaidő- és szabadságkezelést és a képzésmenedzsmentet is egy rendszeren belül végezzük teljeskörűen.
Költségmegtakarítás
Az integrált rendszerek általában költséghatékonyabb megoldást kínálnak, hiszen elég egyetlen szoftver alkalmazása a különálló rendszerek megvásárlása és fenntartása helyett.

HRmaster: az integrált szoftverrendszer
A HRmaster egy moduláris felépítésű szoftver, amely lehetőséget nyújt a szervezet humán erőforrásait érintő összes terület irányítására. 22 modulja egy komplex rendszert alkotva támogatja a munkafolyamatokat bármilyen méretű cég esetében. A modulok külön-külön is kiválóan megállják a helyüket, azonban sokkal többet kihozhatunk a rendszerből, ha a modulokat hagyjuk kapcsolódni és együttműködve, az automatizációknak köszönhetően erősíthetik egymást.
A mesterséges intelligencia megoldásokat alkalmazó komplex rendszer kiválóan skálázható, egyszerűen bővíthető, így a szervezet összes tagja számára mindennapi munkavégzést támogató megoldásokat kínál a legfontosabb napi riportoktól a munkáltatói nyilvántartásokon át a papír nélküli adminisztrációig.

A bérszámfejtés új generációja
A tavalyi év legnagyobb szenzációját a Bérszámfejtés modul adta, amely a mesterséges intelligenciára épülő szoftveres megoldásának köszönhetően új fejezet nyitott a számfejtésben. A modul az integráltság által tökéletesen együttműködik a többi modullal, összekapcsolódik például a személyügyi nyilvántartással, illetve a munkaidő- és szabadságkezeléssel, így manuális adatrögzítés nélkül, automatizáltan bekerülnek számfejtésre a dolgozók adatai. A rendszer emberi beavatkozás
nélkül, pontosan nyomon követi a jogszabályváltozásokat, elkészíti a munkavállalói ki- és bejelentéseket, valamint nyilatkozatokat. A számítási megoldásainak köszönhetően az adatbázisok alapján képes akár predikciókat is tenni a jövőre vonatkozóan. Az egyszerű kezelhetőségnek és az automatizációknak köszönhetően a számfejtési feladatokat akár mélyreható ismeretek nélkül is el lehet végezni.

Digitális támogatás az új belépőknek
Idén sem telik el az év új HRmaster modul nélkül, habár még csak az első negyedévben járunk a Mentoring modul máris debütál!
Az új munkavállalók beilleszkedése kulcsfontosságú a vállalati kultúra és teljesítmény szempontjából.
Az onboarding folyamat gyakran kihívásokkal teli lehet mind az új belépők, mind pedig a vezetőség számára. Itt jön képbe a HRmaster Mentoring modulja, amely hatékonyan támogatja az új kollégák vagy cégen belül áthelyezett munkavállalók integrációját és szakmai fejlődését ugyanis digitális megoldást kínál ennek nyomon követésére. A mentorálási időszak alatt – amely általában a próbaidőt jelenti – célkitűzések, rendszeres értékelések és visszajelzéseket biztosít, illetve beépített
riportok segítségével lehetőség van a program eredményeinek áttekintésére, az előrehaladás nyomon követésére és az esetleges fejlesztési területek azonosítására is.
A HR-digitalizáció egy folyamat, ami tele van változással, olykor kihívásokkal. Megéri azonban az erőfeszítés, ez ugyanis a hosszú távú sikeres működés záloga.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Leave a Reply

Copy link
Powered by Social Snap