Összes cikk

Kutatás a jövőbemutató kompetenciák szerepéről

2023.június
Új kutatásunk arra keresi a választ, hogy az elmúlt időszak erőteljes piaci és környezeti változásai milyen módon alakították, formálták a gazdálkodó szervezetek munkatársaikkal szembeni kompetenciaelvárásait és humánfejlesztési gyakorlatát.

Önkiszolgáló HR-szoftverekkel hatékonyabb a munkavégzés

2023.április
A HR digitalizáció nagy feladat, jól csinálni még nagyobb! Vitathatatlan előnye, hogy felhasználóbarát, könnyen kezelhető, alkalmazkodik a jogszabályi előírásokhoz, és nem utolsó sorban teljes mértékben vállalatra szabható. Érdemes kipróbálni, az L-SOFT Zrt. PIRAMIS™ önkiszolgáló HR szoftverei valóban segítenek!

Ha jövőállóság, akkor digitális transzformáció

2023.március
De mitől “jövőbiztos” egy vállalkozás? Tulajdonképpen az ellenállóképességről és rugalmasságról van szó. Fel kell készülnie a cégeknek a bizonytalanságra, az elmúlt 4-5 év egymást érő gazdasági és geopolitikai változásai erre látványosan rá is kényszerítették a vállalatokat. A digitalizáció ehhez a rugalmassághoz tud jó alapot adni. Vegyük például azt, hogy felhőtechnológia nélkül elképzelhetetlen lett volna egy világjárvány elleni vakcina kifejlesztése és…

„A potenciált keressük, nem a kész tudást”

2023.március
A vállalati kultúra szerepéről, a munkaerő-toborzásról, és a megtartásról beszélgettünk Nagy Mihály európai operációs HR-igazgató, country HR-vezetővel, és Rédei Márk HR-generalista, nemzetközi tréning koordinátorral.

Szerethető HR – a Digitális Munkavállalói Élmény szolgálatában

2023.február
A turbulens környezetben felértékelődik minden olyan jó HR gyakorlat, amely révén a vállalatok legértékesebb erőforrása, a munkaerő megtartható az adott szervezetnél, és különösen igaz ez a nagyon keresett és magasan képzett, innovációs fejlődést jelentő IT szakemberek esetében.

HRBEST – Nem elég csinálni, csillogni is kell!

2022.december
Adj egy sanszot annak, hogy amin egész évben dolgoztál, azt mások is megismerhessék, tanulhassanak belőle, érj el nagyobb hatást... Mert nem elég csinálni, csillogni is kell!

Bezzeg a svédek! - Egy stockholmi toborzó munkanapja

2022.november
Milyen egy svéd HR-es átlagos hétköznapja? A Nordconn csapata a svédországi toborzókkal való beszélgetésekből összeállított egy napot, belesűrítve a skandináv munkahelyi jellegzetességeket.

A HR Fest és a Forbes magyar kiadója összeáll

2022.október
A Forbes magyarországi kiadója részesedést vásárolt a HR Festet szervező cégben, mely immár 7 éve rendezi meg a HR Festet.

Lázadó Munkavállalók és 5 tipp arra, hogyan lesznek ők a szervezeti fejlődés hajtómotorjai

2022.március
A munkavállalók és munkáltatók közötti erőviszonyok eltolódása nem pandémiás jelenség.

Én a vízilovakkal vagyok! – Hát Te? 

2022.március
avagy mit kezdünk a tehetségekkel?

Tehetség- és munkaerőhiány egyidőben

2022.március
A munkaerő-piac fenekestül felfordult az elmúlt évben, a toborzóknak minden kreativitásukra szükségük van, hogy jelöltekre tehessenek szert.

A szektorváltás nem csodaszer, de enyhítheti az égető munkaerőhiányt

2022.március
Hiánypótló átfogó kutatás a szektorváltásról. Rövid interjúnkban Rónai Dánielt, a Wyser hazai vezetőjét kérdeztük. A kutatás összefoglaló riportja a cikkben letölthető.

The Future of Talent: Opensource.

2022.március
Húsz percben beszélgetünk Steve Rader-el a NASA-tól arról, hogyan változtak a munkavállalói igények és miért érdemes nyitni a rugalmasabb munkaerő felé. A beszélgetés végén ajánlunk izgalmas olvasnivalót is azoknak, akik szívesen elmélyülnének a témában!

Mi is az a TALENT ISSUE?

2022.március
A HR Next első kiadása, vagyis „issue”-ja a Talent témát járja körül. Ezért kapta a TALENT ISSUE nevet. Toborzástól megtartásig, dilemmákat és új megközelítéseket felvetve. A teljesség helyett inkább sok különböző szemüvegen keresztül.

Fiatalok a tehetség vadászat és a fejlesztő programok fókuszában. Tényleg csak fiatal lehet a tehetség?

2022.március
45 feletti tehetségekben gondolkodni menő, és szerves része a sokszínűségnek. Hasznos és praktikus gondolatok a vállalati- és a munkavállalói oldalnak.