Összes cikk

HRBEST – Nem elég csinálni, csillogni is kell!

2022.december
Adj egy sanszot annak, hogy amin egész évben dolgoztál, azt mások is megismerhessék, tanulhassanak belőle, érj el nagyobb hatást... Mert nem elég csinálni, csillogni is kell!

Bezzeg a svédek! - Egy stockholmi toborzó munkanapja

2022.november
Milyen egy svéd HR-es átlagos hétköznapja? A Nordconn csapata a svédországi toborzókkal való beszélgetésekből összeállított egy napot, belesűrítve a skandináv munkahelyi jellegzetességeket.

A HR Fest és a Forbes magyar kiadója összeáll

2022.október
A Forbes magyarországi kiadója részesedést vásárolt a HR Festet szervező cégben, mely immár 7 éve rendezi meg a HR Festet.

Lázadó Munkavállalók és 5 tipp arra, hogyan lesznek ők a szervezeti fejlődés hajtómotorjai

2022.március
A munkavállalók és munkáltatók közötti erőviszonyok eltolódása nem pandémiás jelenség.

Én a vízilovakkal vagyok! – Hát Te? 

2022.március
avagy mit kezdünk a tehetségekkel?

Tehetség- és munkaerőhiány egyidőben

2022.március
A munkaerő-piac fenekestül felfordult az elmúlt évben, a toborzóknak minden kreativitásukra szükségük van, hogy jelöltekre tehessenek szert.

A szektorváltás nem csodaszer, de enyhítheti az égető munkaerőhiányt

2022.március
Hiánypótló átfogó kutatás a szektorváltásról. Rövid interjúnkban Rónai Dánielt, a Wyser hazai vezetőjét kérdeztük. A kutatás összefoglaló riportja a cikkben letölthető.

The Future of Talent: Opensource.

2022.március
Húsz percben beszélgetünk Steve Rader-el a NASA-tól arról, hogyan változtak a munkavállalói igények és miért érdemes nyitni a rugalmasabb munkaerő felé. A beszélgetés végén ajánlunk izgalmas olvasnivalót is azoknak, akik szívesen elmélyülnének a témában!

Mi is az a TALENT ISSUE?

2022.március
A HR Next első kiadása, vagyis „issue”-ja a Talent témát járja körül. Ezért kapta a TALENT ISSUE nevet. Toborzástól megtartásig, dilemmákat és új megközelítéseket felvetve. A teljesség helyett inkább sok különböző szemüvegen keresztül.

Fiatalok a tehetség vadászat és a fejlesztő programok fókuszában. Tényleg csak fiatal lehet a tehetség?

2022.március
45 feletti tehetségekben gondolkodni menő, és szerves része a sokszínűségnek. Hasznos és praktikus gondolatok a vállalati- és a munkavállalói oldalnak.