Skip to main content
Új szerepben

Csiszár Veronika

By 2022. márciusáprilis 14th, 2022No Comments

Csiszár Veronika

HR Consultant & Project manager
Bolt Magyarország

3 perc olvasási idő
2022. március

1.6 mondatban hogyan foglalnád össze az első tapasztaltaidat, és azt, hogy hogyan érzed magad az új szerepben? 

Startup világ, agilis döntések, azonnali eredmények jellemzik a cég működését. Az elmúlt években a Bolt taxiszolgáltatás dinamikus fejlődésen ment keresztül, miközben a Bolt Food új üzletágként kezdte meg működését. Munkáltatói szempontból két év alatt négyszeresére nőtt a cég magyarországi képviselete, ami életrehívta, hogy a HR-rel külön területként foglalkozzunk. A meglévő folyamatok auditálása, fejlesztése, újak kialakítása, a terület operatív vezetése fut össze nálam. Igazi kihívás, ami nekem az egyik legfontosabb motivációs faktor. 

 

2.Hogyan készültél az első munkanapodra?

Főként nyitottsággal. Tavaly év végén kezdtem, amikor az év végi teljesítményértékelések már ütemezve voltak az első hetemre, mely során már szakmai szempontból is megismerhettem a csapatot. Mindezt egy karácsonyi összejövetellel zártunk a hétvégén, így gyorsan belecsöppentem a Bolt világába.

 

3. Mi volt a legpozitívabb meglepetés, amit az első hónapokban tapasztaltál az új környezetben? 

Egy alkotási folyamatban a hatások nagyon gyorsan láthatóak. Igazán jó látni és tapasztalni, hogy döntések eredménye a könnyen a megszokott mindennapjaink részévé tudnak válni. 

 

4. Mi(k) az első siker(ek), ami(k)re már büszkén tekintesz? 

Két területet említenék. 

  1. A candidate és onboarding élmény kialakítása eddig szervezetfejlesztési szempontból volt a területem, a  Boltnál már a megvalósítás is az én kezemben van. Az új kollégák útjának támogatása közben kézzelfoghatóvá vált, hogy milyen nagy élményre vagyunk mi HR-sek hatással.
    2. Vezető társaimmal People and Culture témákról tervezetten ötletelünk és beszélgetünk, így egyszerre vannak fókuszban az operatív és szervezetfejlesztési feladatok. A vezetői csapat nyitottsága nagy mértékben segíti ennek sikerességét

 

5. Milyen új szokásokat vettél fel az elmúlt időszakban?

Van egy régóta jól működő reggeli rutinom, ami 10 perces mozgásból, 10 perces olvasásból, reggeliből és közben a napom megtervezéséből áll. Az utóbbi időben ezek közül valamelyik kimarad a listából, ezért most az a célom, hogy ez újra úgy működjön, ahogy régen. 

 

6. Mi a 3 legfontosabb célod a következő 2 évre, mit szeretnél elérni? 

Elsőként az alap HR folyamatok áttekintése, auditálása és fejlesztése. az alapok megszilárdítását követően a fő feladat a folyamatos növekedés HR és szervezetjesztési oldalról történő támogatása. A szervezeti kultúra és márka tudatos építése mind a cégen belül és kívül is, hogy meg tudjuk mutatni azt, hogy a csapatnak mekkora hatása lehet nem csak Budapesten, de a vidéki városokban is. 

 

7. Van-e olyan könyv, amit tervezel elolvasni inspirációként, munícióként ezekhez a célokhoz kapcsolódóan? 

 

Nem is egy. 🙂 Személyes érdeklődésemből kiindulva leginkább az önismereti kérdések foglalkoztatnak. Mi mozgatja az egyéni motivációnkat? Hogyan és miért hatnak ránk bizonyos helyzetek? Mit tehetünk mi magunkért? Munkáltatóként azt, hogy ezt tudjuk a csapatokról és magunkról a hosszú távú sikerek alapjának gondolom. Most a lista elején „A szokás hatalma” (Charles Duhigg) van. 

 

8. Az új kihívások sok energiát igényelnek. Hogyan fogsz töltődni? 

Tavaly újdonságként jött az életembe, hogy hosszabb-rövidebb időre kikapcsoljak a megszokott kerékvágásból és csendben, telefon nélkül elvonuljak távol a megszokott mindennapoktól. Ez segít lassítani és olyan kreatív energiákat szabadít fel, amiből még sokáig tudok táplálkozni, csak ajánlani tudom. 

 

9. Melyik HR Best díjat látnád szívesen az év végén a faladon?:)

Startup cégként a „FUTUREPROOF ORGANIZATIONS”  lenne a legnagyobb megtiszteltetés, ami egyébként globális szinten célja és értéke a vállalatnak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap