Skip to main content
Új szerepben

Horváth Zsuzsanna

By 2022. márciusáprilis 14th, 2022No Comments

Horváth Zsuzsanna

Deloitte
Talent Director

1. 6 mondatban hogyan foglalnád össze az első tapasztalataidat, és azt, hogy hogyan érzed magad az új szerepben?

Izgalmas visszatérni a Deloitte-ba, hiszen 2004től dolgoztam itt már 5 évet. Érdekes volt megtapasztalni, hogy mennyi új szolgáltatási tevékenységet alakítottak ki, milyen erős a technológiai fókusz minden üzletágban. Sokszínű hátterű kollégák dolgoznak együtt, fejlesztő, jogász, mérnök, informatikus, matematikus vagy közgazdász. Megnyugvással töltött el, hogy egy ismerős közegbe csöppentem vissza, mert sok mindenben hasonlóan működik most is, csak közben eltelt több mint 12 év.  Például a közeg most is befogadó és összetartó, szakmailag izgalmas feladatok vannak és a vezetők megközelíthetőek. 

 

2. Hogyan készültél az első munkanapodra?

Két fókuszom volt: egyrészt készültem a csapatommal való első találkozásomra, ahol célom volt, hogy ne csak a szakmai múltamat mutassam meg, hanem magamat, mint egy érző, hibákkal is rendelkező embert is meg merjem mutatni. Másrészt a csatlakozásom előtt már összetettünk egy onboarding tervet az első négy hetemre, így mikor megkaptam a laptopom már közel 60 megbeszélés volt betéve a naptáramba.

 

3. Mi volt a legpozitívabb meglepetés, amit az első hónapokban tapasztaltál az új környezetben?

Hihetetlen sok ismerős arc. Jó pár kollégát annak idején még én vettem fel, akik rengeteg történetet idéztek fel arról, hogy hogyan győztem meg akkoriban őket, hogy miért a Deloitte-ot válasszák. A HR-en is van 3 kolléganő, akik már akkor is itt dolgoztak.

 

4. Mi(k) az első siker(ek), ami(k)re már büszkén tekintesz?

Fontosnak tartottam feltérképezni és átvilágítani a HR és a szervezet működését az első hónapokban, aminek eredményeként például új szerepköröket tudtam behozni a HR működésébe, ami segíti az üzleti célok megvalósulását.

 

5. Milyen új szokásokat vettél fel az elmúlt időszakban?

Új szokást nem vettem fel, inkább azzal van kihívásom, hogy tudjak olyan struktúrában, hatékonyságban és úgy működni, ahogy szeretek.

 

6. Ha egy mondatból kéne kitalálniuk az új kollégáidnak, hogy Rólad van szó, mi lenne ez a mondat?

Élményt kell teremteni, ahol az érzelmeknek is teret adhatunk.

 

7. Mi a 3 legfontosabb célod a következő 2 évre, mit szeretnél elérni? 

  1. A Deloitte értékközpontú működésének megerősítése, ami megadja az iránytűt és a finom keretet a teljes szervezet számára ebben az új hibrid működésben. 
  2. Munkavállalói élmény fejlesztés a teljes életcikluson keresztül
  3. Deloitte munkáltatói márkának az újra pozícionálása

 

8. Van-e olyan könyv, amit tervezel elolvasni inspirációként, munícióként ezekhez a célokhoz kapcsolódóan?

Rengeteg szakmai podcast-ot és szakmai előadást hallgatok meg a fenti témákkal kapcsolatban, főleg vezetés és főzés közben. Ha valami izgalmasat, más nézőpontot vagy új ötletet hallok, akkor a telefonomba hangjegyzettel beírom a percet, ahol mondták és később kijegyzetelem.  

 

9. Az új kihívások sok energiát igényelnek. Hogyan fogsz töltődni?

Reggelente van két rituálém, ami szent és sérthetetlen. Egyrészt egy finom átmozgatással felébresztem a testem. A másik, hogy a kutyámmal az erdőbe megyek egy fél órás napkeltés sétára, közben pedig hangolódom a napomra. Nagyon szeretem az erdő moraját, a reggel csípősségét és a csöndet, amikor magam vagyok.

 

10. Melyik HR Best díjat látnád szívesen az év végén a faladon?

A Life@Work-öt, ahol a kollégák megtartása, kiegyensúlyozottsága és jólléte a fontos.
Illtve a Trendsetter HR innovation díjat, ahol pedig bátor új megoldással állunk elő.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Copy link
Powered by Social Snap