Skip to main content
Új szerepben

Kalmár Ákos

By 2022. októberdecember 2nd, 2022No Comments

Kalmár Ákos

Continental Csoport Magyaroszág
Országos HR vezető

2 perc olvasási idő
2022.10.21

1. 6 mondatban hogyan foglalnád össze hogy hogyan érzed magad az új szerepben?

A munkahelyváltásnak vagy pozícióváltásnak mindig van egy ígérete, jelenleg ezt próbálom meg kiélvezni. Nekem az előrelépéshez nem kellett munkaleyet váltanom, amiért nagyon hálás vagyok a cégemnek. Tele vagyok olyan tervekkel és elképzelésekkel, amelyekről azt gondolom, komolyan hozzá tudnak járulni a Continental Csoport magyarországi sikereihez. Az előttem álló időszakra óriási szakmai és vezetői kihívásként tekintek. Különösen, hogy az autóipart ma komoly globális kihívások jellemzik (alapanyaghiány, energiaárak, munkaerőpiaci helyzet, stb.). A feladat, hogy a körülöttünk lévő változásokból lehetőségeket teremtsünk.

 

2. Hogyan készültél az első munkanapodra?

Az átadás-átvétel egy többhónapos folyamat volt a kinevezésem előtt, így tulajdonképpen azt a napot tekintem az elsőnek, amikor a bejelentést házon belül megtettük a gyárvezetőknek és HR vezetőknek. Az eseményre egy rövid “székfoglaló” beszéddel készültem, amelyet fontos momemtumnak tartok. Az érintettek (stakeholderek) érdeklődésének és támogatásának elnyerése valahol itt kezdődik.

 

3. Mi volt a legpozitívabb meglepetés, amit az első időszakban tapasztaltál?

Sok korábbi kollégámat volt alkalmam jobban megismerni az új felállásban. Emberileg jól tudtunk kapcsolódni, így az akár sokéves munkatársi kapcsolatok is képesek voltak új szint

 

4. Mi(k) az első siker(ek), ami(k)re már büszkén tekintesz?

Néhány hónapos munka után még korai sikerekről beszélni. De a kezdetet nagyon ígéretesnek mondanám. Elsőként alkottunk egy országos HR stratégiát, amelynek a rövid és hosszútávú bevezetésén dolgozunk. De hogy aktuális sikerélményről beszámoljak, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamarától épp a napokban nyerük el a “Megbízható Munkaadó” címet.

 

5. Milyen új szokásokat vettél fel az elmúlt időszakban?

Az új megbízást próbálom életmódváltással összekötni. A csapból is az folyik, hogy a munkatársak számára milyen fontos az egészség és a munka-magánélet egyensúlya. Ezt igyekszem a saját magam és a csapatom számára is megteremteni, hiszen hogyan képviselhetném hitelesen ezt a vállalati hozzállást, ha én sem fordítok figyelmet erre?

 

6. Mi a 3 legfontosabb célod a következő 2 évre, mit szeretnél elérni?

Egy alapvető celom van, a többit is ennek rendelem alá. A Continental Csoport ma az egyik legnagyobb munkaadó és meghatározó piaci / gazdasági szereplő Magyarországon. A célom hozzásegíteni a vállalatot, hogy legalább ugyanilyen sikeres és vonzó munkáltatói márka legyen. Még sokat tudunk tenni ezért, de úgy gondolom, jó úton haladunk.

 

7. Van-e olyan könyv, amit tervezel elolvasni inspirációként, munícióként ezekhez a célokhoz kapcsolódóan?

Könyv jelenleg nincs az “éjjeli szekrényemen”, most más módon próbálok inpirálódni és municiót gyűjteni a célok eléréséhez. Coach és mentor segítségével is dolgozom azokon a területeken, amelyeken tovább szeretnék fejlődni. Emelett részt veszek egy külügyi és külgazdasági fókuszú, felsővezetőknek szánt fejlesztési programban.

 

8. Az új kihívások sok energiát igényelnek. Hogyan töltődsz?

Több módom is van erre. Leginkább a 2 éves kisfiammal – bármilyen nehéz napom is volt, a vele töltött játékidő nagyon fel tud tölteni. Emelett szenvedélyes vadász vagyok, a természetben töltött idő igazi kikapcsolódás számomra.

 

9. Melyik HR Best díjat látnád szívesen az év végén a faladon?:)

Life@Work – Development & Retention

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap