Skip to main content
Talent issue

Mi is az a TALENT ISSUE?

By 2022. márciusnovember 22nd, 2022No Comments

Mi is az a TALENT ISSUE?

3 perc olvasási idő
2022. március

Nem, ez a kiadás nem a toborzásról szól. 

10 éve még sokan messziről figyelték, hogy folyik az egyre keményebb harc a tehetségekért és hallgatták a globális trendekkel riogató HR tanácsadókat, hogy ez bizony egyszer bennünket is elér. Mi több, nem csak néhány szektor sajátja lesz. 

Ma már az a saját, magyar valóságunk, ráadásul egy pandémiával terhelt környezetben, hogy a harc nem „csak” a tehetségekért folyik, de már a megfelelő munkaerő állomány biztosítása is egyre nagyobb kihívást jelent. Minőségi vagy mennyiségi, kék vagy fehér lencsés szemüvegen át nézzük, a helyzet, sehogyan sem rózsás. 

Ezzel együtt, mi azért mégis csak maradunk örök optimisták, mert még ha pandémiával terhelt környezetben is, de szinte csak a képzelet szab határt a lehetőségeknek. Elképesztően sokszínű ma már a fegyvertár, amivel a HR szakemberek felvértezhetik a szervezeteket és a vezetőket, hogy a VUCA világ hullámain evezve, a munkaerőpiac pálfordulásán nem fennakadva, maguk mellett tudhassák azokat a tehetségeket, akikre az üzleti Mount Everest-ek megmászásához szükség van.  

Néhány dolog biztosan kell a fegyvertár élesítéséhez: bátorság, kreativitás, odafigyelés, interdiszciplináris nyitottság, napra- és tettrekészség. 

Abban bízunk, jó társ lehet hozzá egy HR Next Magazin is. 

A TALENT ISSUE szélesebb perspektívából közelít a munkaerőhöz és a tehetségekhez kapcsolódó kihívásokhoz.

A tehetségek felismerése, menedzsmentje, fejlesztése, építése, hosszútávú megtartása és az alternatív tehetség piacok felé nyitás szintén ide tartozik. Sőt. 

Talán felesleges ideírni az elcsépelt mondatot, hogy a megtartás az új toborzás, a biztonság kedvéért azért még hagyjuk itt. Egyszer megtartás helyett talán azt mondjuk majd, hogy a fejlesztés és a támogatás az új toborzás. De ne szaladjunk ennyire előre. Mindenesetre mindkét gondolat figyelmet kap a cikkek között. 

Hozzunk ide még egy elcsépeltnek tűnő mondatot: a munkaerőpiac egyszer és mindenkorra megváltozott, ami HR szakmai irányokra lefordítva azt is jelenti, hogy a munkaerőhöz és a tehetségekhez kapcsolódó paradigmáinknak is változnia kell. Ki a tehetség?  Meddig az?  Kint vagy bent kell legyen? Ehhez is gyűjtöttünk muníciót, külföldről, belföldről egyaránt. 

És hogy ne maradjunk best practice jellegű inspirációk nélkül, március közepétől pedig megosztjuk a HR Best győztes pályázatokat is. Újabb teret nyitva az egymástól tanulásnak.

Fontos: a cikkeket nem mi írjuk. Hanem Ti. 

A HR Next a szakmától szól a szakmának, és a haladó vezetőknek, akiknek már nem kell mondani, hogy az ember, az érték és nem erőforrás. HR vezetők, szakértők és persze tanácsadók osztják meg a gondolataikat. Ez a mi online színpadunk. 

A HR Next oldalain tovább visszük azokat a beszélgetéseket, amik a folyósokon színesítik a Fest-eket, és teret adunk azoknak, amikre nem jutott idő. Ahogyan azoknak is, akik kevésbé szeretik a színpadot. A különböző nézőpontokon túl a HR Next oldalain a sokszínűség mellett mélységet is szeretnénk adni. 

A szerzőktől tapasztalatokat, dilemmákat, ötleteket, kétségeket, tanulságokat kértünk, és kaptunk. Sok színben. Sok mélységben. Sok féleképpen. 

A cikkek hosszabbak. Tudatosan. Többségük egy kávé vagy tea mellé lehet társ. Negyedévente jövünk új tartalommal. Ez elég ahhoz, hogy átpörgetés helyett inkább időről időre térjetek vissza, és ebben a formában kapjatok meg egy-két ismert, vagy kevésbé ismert kollégától gondolatokat. 

Nem mi adjuk a napi híreket. 

A HR Next oldalain a videós formát is háttérbe szorítjuk, mert néha el kell távolodni a képernyőtől, ahogyan korábban jobban esett egy beszélgetés egy kávézóban az iroda helyett. 

Kapcsolj ki, vagy még inkább kapcsolj át velünk néha 5-6 percre. 

Aztán legyél te is szerző, akár már a következő számban. Mert ahogy a HR Fest világában mindent, ezt is közösen alakítjuk.

Uzsák Éva Virág

HR Next Főszerkesztő
HR Fest

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap