Skip to main content
Elkötelezés & megtartásHealth & Safety

Rövid távú juttatás, hosszú távú befektetés

By 2022. decemberfebruár 10th, 2023No Comments

Rövid távú juttatás, hosszú távú befektetés

3 perc elolvasni
2022.12.22.

 

A következő év döntő lesz a munkáltatók számára. A magas infláció, a vadul ingadozó piac, a folyamatos szakemberhiány és a változó jogszabályi környezet miatt a vállalkozásoknak 2023-ban magasra kell tenniük a lécet. A szervezeteknek különös figyelmet kell fordítaniuk a dolgozók megtartására, a teljesítmény szinten maradására, a költségek csökkentésére. Ebben a kiegyensúlyozatlan helyzetben mindannyiunknak szüksége van a bizonytalanság csökkentésére és a gondoskodásra. A munkavállalói jóllét fogalma nem újdonság, viszont soha nem volt annyira fontos, mint most, és ez a trend nem fog változni. A munkavállalók számára már nem elég a hatalmas fizetés, a különböző juttatások közül pedig egyre kiemelkedőbb szerep jut a privát egészségbiztosításnak. Bartók Jánossal, UNION Érted Ellátásszervező Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk a következő év kihívásairól.

 

A magán egészségbiztosítás szerepe és ismertsége is folyamatosan növekszik, és nagyobb is rá az igény. Bizonyos ágazatokban, például fogászatban, bőrgyógyászatban, már a lakosság nagyrészének teljesen természetes, hogy az állami helyett a magánellátást választja, annak ellenére is, hogy nincs magán biztosítása. Bár a privát intézmények elsősorban a járóbeteg ellátásra fókuszálnak, az egy napos sebészet is egyre inkább terelődik át a magánszektorba, amit a biztosítási szolgáltatások is lekövetnek” – kezdi el felvázolni a piaci körképet Bartók János, aki több, mint 30 éve a biztosítási szektor különböző ágaiban dolgozik.

A dolgozók egészségével elengedhetetlen most foglalkozni

Egy másik fontos trend az a testi és mentális egészség kapcsolatára, valamint a megőrzésére és a prevencióra helyezett fókusz. A mentális egészségben és a munkavállalói jóllétben kiemelkedő szerepe van a biztonságérzetnek. A jelenlegi bizonytalan helyzetben pedig még fontosabb, hogy a munkavállalók biztonságban érezzék magukat, hiszen a nehézségekből csak az ő egészségégükkel, energiájukkal lehetséges túljutni. Egy jó, komplex megoldásokat nyújtó egészségbiztosítás pedig egyértelműen segíti a biztonságérzet növelését. ” – folytatja Bartók.

„A PrivateMed Next egy olyan kényelmes és kevés adminisztrációval járó egészségbiztosítási termék, ami személyre szabott megoldást nyújt a munkavállalóknak és kiterjeszthető a családtagra is. Az ellátásszervezésben dolgozó egészségügyi végzettséggel rendelkező szakembereink a teljes folyamaton végigkísérik a biztosítottakat és szakértői konzultációt nyújtanak a megfelelő ellátás, vagy akár orvos kiválasztásában. Mindemellett állandóan bővítjük az általunk minőségbiztosított privát ellátóhelyek listáját, de lehetőség van akár nemzetközi szakvélemény kikérésére is” – mesél a szolgáltatásaikról az igazgató.

A magán egészségbiztosítás a munkaerő megtartás fontos része, nem érdemes rajta spórolni

„Az egészséggel kapcsolatos juttatásokat – bár technikailag valóban könnyen készpénzesíthetők, – mégsem ajánlatos ki-be kapcsolni, mert ennek komoly stratégiai ára lesz. A juttatások értéket közvetítenek, nem mondhatjuk azt, hogy eddig az egészség érték volt, most meg nem az. Ráadásul a megdrágult orvosi ellátások a jelenben is komoly anyagi terhet jelenthetnek a munkavállalónak” – mondja a szakember, aki nemcsak az UNION Érted ügyvezetője, de a biztosítótársaság felsővezetői menedzsmentjének is tagja .

„A munkavállalói jóllét és egészség sok szervezeti kihívást segít megválaszolni, de több irányú megközelítést igényel. Egy jól működő vállalati egészségprogram kialakítása nagy felelősség és jelentős tétel lehet a vállalati büdzsében. Ezért fontos, egy megbízható partner a program felépítéséhez és működtetéséhez. Az UNION több, mint 10 éve a hazai egészségbiztosítási élén jár, folyamatosan építjük és bővítjük ezt az egészségügyi ökoszisztémát, ahol innovatív, testreszabott megoldásokat tudunk nyújtani. Ebben az ökoszisztémában szerepe van a biztosítón túl az egészségügyi ellátást végző szolgáltatóknak, az ellátásszervezőnek, az alkuszoknak, a szolgáltatást fejlesztő start-upoknak, a kutatóknak, de a vállalatok vezetőinek, HR menedzsereinek és beszerzőinek is.” – fejezi be Bartók.

https://union.hu/biztositas/egeszseg

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Leave a Reply

Share via
Copy link
Powered by Social Snap