Skip to main content
Új szerepben

Sáfrány Lilla

By 2022. márciusmárcius 9th, 2022No Comments

Sáfrány Lilla

WHC
HR vezető

1. 6 mondatban hogyan foglalnád össze az első tapasztaltaidat, és azt, hogy hogyan érzed magad az új szerepben? 

Közel 20 évet töltöttem nagyvállalati környezetben, infokommunikációs szektorban különböző HR pozíciókban, dolgoztam HRBP-ként, HR vezetőként, illetve külső HR tanácsadóként is. Nagyon sok siker fűződik ehhez az időszakhoz, de a több ezer fős nagyvállalalti létből már másra vágytam, szerettem volna más szektort, más vállalati kultúrát, működési mechanizmust megismerni, új fejezetet nyitni az életemben. Ennek az új fejezetnek a része a WHC Csoport. Felüdülés tapasztalni a rugalmasságot, a gyorsaságot, a gyakorlatiasságot mind az üzleti, mind a belső működésben. Rendkívül nagy nyitottságot tapasztalok a változtatásra, új szemléletre, progresszív gondolatokra. Emellett az Ügyvezetés emberközpontúsága, támogató attitűdje is szívemhez közel álló.

A WHC Csoport egy organikusan fejlődő cégcsoport, amely azontúl, hogy Magyarországon, a közép-európai régióban is dinamikusan növekszik, ami rengeteg lehetőséget és izgalmas kihívást is rejt. 

Többek között strukturált, hatékony üzleti működést támogató folyamatokat alakítunk ki, adaptív működési modellt vezetünk be, digitalizálunk, mindeközben célunk, hogy a cégre most jellemző emberközpontúságot megőrizzük, növeljük az elkötelezettséget. Nekünk, HR csapatnak ez jelenti az egyik legnagyobb kihívást.

 

2. Hogyan készültél az első munkanapodra?

Szerencsésnek mondhatom magam, mert a belépésem előtti hetekben a WHC Ügyvezetőivel, Péterrel és Viktorral a cég jövőbeni elképzeléseit, kihívásait, illetve a teljes onboarding folyamatot átbeszéltük, amellett, hogy a pre-boarding részeként a HR csapattal egy együttműködésfejlesztő programon is résztvettem, ahol más támogató területek csapatait is megismerhettem. Így szinte már jó ismerősként kezdtem az első napomat, nagy lendülettel, tennivágyással és tudatosan felépített tervvel az első időszakra.

 

3. Mi volt a legpozitívabb meglepetés, amit az első hónapokban tapasztaltál az új környezetben? 

Közvetlenség és támogatás mindenki részéről, nagyfokú nyitottság, gyors döntéshozatal. 

4. Mi(k) az első siker(ek), ami(k)re már büszkén tekintesz? 

Mi, a WHC-ban a legfontosabb értéknek az embert, kollégáinkat tartjuk.  Ahogy people stratégiánkban is szerepel, Szerethető Munkahelyet és Közösséget építünk. 2021-ben immár 4-ik alkalommal nyerte el a WHC Csoport a Legjobb Munkahely díjat. Habár ez a WHC teljes csapatának sikere, de büszke vagyok arra, hogy ennek részese lehetek és én is hozzájárulhattam az újabb elismeréshez. 

És mikre tekintek még sikerként?  Egyrészről az üzleti működésre hatni képes és értékteremtő HR működés bevezetésére, ami többek között a folyamataink újragondolását és automatizálását, új HR szoftver implementálását, digitális aláírás elindítását, illetve proaktív, HR Business Partneri működési modell bevezetését jelentette. Másrészt adat alapú döntéshozatalt segítő HR dashboardot vezettünk be, aminek további fejlesztését idén folytatjuk, de már most látjuk értékét döntéseinknél, további tervezésnél. Harmadrészt az elkötelezettség növelése érdekében új teljesítményösztönző rendszert vezettünk be idén, aminek szükségességét munkatársaink is visszajelezték tavaly évvégi Kincentric workshopjainkon. Emellett számos lépést tettünk szervezetfejlesztés terén is, vezetői Közösség erősítésében, illetve munkatársi elkötelezettség növelésében. Ami a legfontosabb, hogy nem állunk meg, idén folytatjuk és szintet lépünk!  

5. Milyen új szokásokat vettél fel az elmúlt időszakban?

Sokat utazom az országban az irodáink között. Hiszek a technológiai eszközökben, a virtuális meetingek hatékonyságában, de a személyes találkozások erejében, energiájában még inkább. 

Az utazással töltött időt próbálom a lehető legjobban használni: vagy a gyors telefonos egyeztetéseket ide időzítem, vagy egy-egy Teams megbeszélést. Kora reggeli vagy késő esti útjaim viszont az én “énidőim”. Ekkor rendszerezem a gondolataimat, feladataimat, podcastokat hallgatok, tanulok, vagy éppen valami jó zenét hallgatok. Ami nekem akkor éppen a legjobb, amire szükségem van, hogy feltöltődjek.

6. Ha egy mondatból kéne kitalálniuk az új kollégáidnak, hogy Rólad van szó, mi lenne ez a mondat?

Őket lenne érdemes megkérdezni, de a leggyakrabban ezeket hallják Tőlem: Hogyan csináljuk jobban? Hogyan csináljuk másképp? Milyen hatása van?

7. Mi a 3 legfontosabb célod a következő 2 évre, mit szeretnél elérni?

Az első kettő célom közvetlenül a WHC-hoz kapcsolódik: egyrészt munkavállalóink elkötelezettségét növelni, másrészt WHC, mint cégcsoport versenyképességére, üzleti növekedésére valódi hatással lenni. 1 éve régi vágyunk is teljesült és családommal Zala megyébe költöztünk, és elkezdtük felépíteni új életünket Zalakaroson. Így harmadik célom ehhez kötődik: szakmai tapasztalatommal szeretnék tenni a térség fejlődéséért, értéket teremteni multinacionális hátteremmel, vezetői tapasztalatommal.

8. Van-e olyan könyv, amit tervezel elolvasni inspirációként, munícióként ezekhez a célokhoz kapcsolódóan? 

Több könyvet olvasok egyszerre. Amik most éppen hatással vannak rám: Eva Eger A döntés című könyve, amiből rengeteget lehet tanulni. Leginkább azt, hogy nem számítanak a külső körülmények, Te döntesz a saját életedről, arról, miként tekintesz arra. Vagy éppen újra olvasom Simon Sinek Kezdd a miérttel című könyét, amiben arról ír, miként válhatunk kiváló és inspiráló vezetővé azáltal, ha meghatározzuk, miben hiszünk, és miért cselekszünk. De most kezdtem el A boldogság mint versenyelőny-t Shawn Acho-től, ami arra keresi a választ, a boldogság miként járul hozzá a sikerekhez és az üzleti eredményekhez.

9. Az új kihívások sok energiát igényelnek. Hogyan fogsz töltődni? 

Amikor csak tehetem, túrázom a kutyáimmal. Túrázás közben – erdő legmélyén, távol mindentől – tudok leginkább kikapcsolódni, és általában ekkor jönnek az újabb, bátrabb ötleteim is. 

10. Melyik HR Best díjat látnád szívesen az év végén a faladon?:)

Nem elsősorban a díjak inspirálnak, számomra az a legfontosabb, hogy amit csinálunk, azt a lehető legjobban csináljuk, legyünk valódi hatással az üzleti eredményességre, formáljuk a céget, növeljük kollégáink elkötelezettségét.  

Ha mindenáron választanom kellene, akkor a Trendsetter HR díjat látnám szívesen.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap