Skip to main content
Új szerepben

Vass Anita

By 2022. októberdecember 2nd, 2022No Comments

Vass Anita

WCC Live
Head of HR

2 perc olvasási idő
2022.10.21

1. 6 mondatban hogyan foglalnád össze hogy hogyan érzed magad az új szerepben?

Mint egy hullámvasúton… Vannak meglepően gyorsan fefelé induló témák és szakaszok, emellett pedig süvítek lefelé sokszor, néha teljes szabadesésben. Természetesen mivel új szerep, vártam, hogy nem lesz unalmas, de néha elgondolkozom, hogy mire is váltottam jegyet 😊
Az is természetes, hogy egy start up-ból scale-up-ba növő IT cég akkor szokott senior HR-st keresni, amikor annyira megnő, hogy már látja, mennyi a gond, sajnos nem akkor amikor még jól tervezve el lehet indítani a növekedést. Így számítottam rá, hogy nehéz lesz (és néha még nehezebb lett, mint vártam 😊)

 

2. Hogyan készültél az első munkanapodra?

Átgondoltam a legutóbbi váltásom tanulságait, nekem az volt az első “kis cég” 15 év multi után és rengeteget tanultam abból, hogy mit kell másképpen kezelni. Végiggondoltam, hogy milyen hibákat ne kövessek el újra és hogy mik legyenek a változások legfontosabb sarokkövei, illetve mik legyenek az első lépések az onboardingomban, amiket proaktívan kértem.

 

3. Mi volt a legpozitívabb meglepetés, amit az első időszakban tapasztaltál?

A CEO és a menedzsment támogatása. Nagyon kellemes meglepetés, amikor nem “átverni” kell a változásokat, hanem kifejezetten kérik a feedbacket, hogy min változtassanak és azt be is építik magyarázkodás és kifogások nélkül.

 

4. Mi(k) az első siker(ek), ami(k)re már büszkén tekintesz?

A tavaly év végi elégedettségi felmérés alapján elindítottunk három fontos változást menedzsment szintről: a célok, misszió, vízió (termék és technológia szinten is) és az új vállalati értékek definiálását, illetve ezekről és minden más témáról egy sokkal gyakoribb, kétirányú kommunikációt több szinten és több platformon. Emellett elkezdtünk egy gyors kétheti visszamérést is (pulse survey), hogy folyamatosan tudjuk követni az akciók hatását az elégedettségre.

 

5. Milyen új szokásokat vettél fel az elmúlt időszakban?

Kétlaki életet élek. A tősgyökeres budapesti életet a pandémia alatt 2 évre teljesen lecseréltem egy kis nógrádi falura, most kb fele-fele arányban élek mindkét helyen, ami igazi logisztikai kihívás és teljesen más munkaszervezést & meeting kultúrát jelent, de megéri 😊

 

6. Ha egy mondatból kéne kitalálniuk az új kollégáidnak egy játék során, hogy Rólad van szó, mi lenne ez az egy mondat?

Ez jóóóó, nem? Csináljunk egy hullámot 😊

 

7. Mi a 3 legfontosabb célod a következő 2 évre, mit szeretnél elérni?

Elsősorban a változásokat szeretném segíteni és gyorsítani – a változás 3 fő iránya pedig a vállalati célok internalizása, személyre bontása és folyamatos értékelése; a HR csapat és folyamatok újragondolása; szerethető és értékteremtő munkahelynek lenni.

 

8. Van-e olyan könyv, amit tervezel elolvasni inspirációként, munícióként ezekhez a célokhoz kapcsolódóan?

Engem elsősorban most a változások emberi oldala foglalkoztat, ami túlmutat a tréningeken elérhető viselkedésváltozáson és szeretnék eggyel mélyebbre menni a hiedelmeink és korlátozó tényezőink feltárásában, így leginkább a terápiás oldala foglalkoztat az emberi változásoknak. Most két Irvin D. Yalom könyvnek álltam neki, de szívesen veszek ajánlásokat a témában 😊

 

9. Az új kihívások sok energiát igényelnek. Hogyan töltődsz?

Erre tökéletes a nógrádi gyönyörű természet és hogy minimálban elkezdtem kertészkedni (igazi kontár vagyok, de élvezem a tapasztalást)

10. Melyik HR Best díjat látnád szívesen az év végén a faladon?:)

Bármelyiket, de egyelőre ez kicsit korai még. Elsődlegesen az a fontos most, hogy felépítsünk egy futureproof szervezetet.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Share via
Copy link
Powered by Social Snap